Ophalers komen afval een uur vroeger ophalen

Algemeen Berlare Buggenhout Dendermonde Hamme Lebbeke Wichelen Zele

Om de warmte te trotseren, begint de ophaaldienst van Verko vanaf 8 augustus om 6 uur ‘s ochtends. Dit betekent dat het afval een uur vroeger buiten moet. De zak of container de avond voorheen op de stoep plaatsen, kan uiteraard ook.

De komende dagen voorspellen ze warm weer. Daarom heeft de directie van Verko in overleg met de ophaaldienst besloten om van 8 t.e.m. 12 augustus het startuur een uur te vervroegen. Het afval wordt dan vanaf 6 uur in plaats van 7 uur opgehaald. Indien het warme weer aanhoudt na 12 augustus, wordt deze maatregel verlengd.

Zakken, GFTcontainers en dozen met oud papier moeten dus om 6 uur buiten staan. Wie niet vroeg uit de veren wil, plaatst het afval best de avond voorheen buiten. In Berlare, Buggenhout, Hamme, Laarne, Lebbeke, Melle en Wichelen kan dit vanaf 20 uur. In Dendermonde en Wetteren mag dit vanaf 18 uur. Peter De Leeuw, directeur Verko: “We raden onze inwoners aan om tot en met september het afval steeds om 6 uur buiten te zetten. Als we wegens de warmte beslissen om de dienstverlening aan te passen, dan ben je zeker op tijd.”

De mogelijke aanpassing aan de ophaaluren staat vermeld op de afvalkalender:
www.ddsverko.be/afvalkalenders. Automatisch meldingen ontvangen over onze (gewijzigde) ophalingen kan ook via de gratis Recycle! app.