Aardbeien met basilicum

De Smaakmadam

Eenvoudiger kan een dessertje niet zijn, maar je moet het zeker geproefd hebben. Een combinatie waar we niet snel aan denken, maar die echt super smaakt! Ik deed eveneens wat fijngesneden basilicum in mijn aardbeienconfituur die ik maakte, een echte smaakbom.

Ingrediënten voor 4 personen

  • Half bakje aardbeien, gespoeld en steeltje verwijderd
  • Bloemsuiker
  • Handvol verse basilicumblaadjes, fijngesnipperd
  • Zwarte peper

Hoe ga ik te werk?

  1. Snijd de aardbeien in fijne plakjes en schik ze op een bord.
  2. Strooi (liefst met een zeefje) er een klein beetje bloemsuiker over. Je zal merken dat de aardbeien dit bijna onmiddellijk opnemen, dat is prima zo.
  3. Strooi de gesnipperde basilicumlaadjes erover.
  4. Geef elk bordje een heel klein draaitje van de pepermolen.
  5. Serveer onmiddellijk.

Smakelijk!