WANDELTIP 38: Baardegems toertje

Toerke doen

Op 28 mei organiseerde wandelclub De Kadees hun Faubourgtocht. Aangetrokken door de garantie van 90% natuur trokken ons moe en haar
compagnon richting Baardegem.

Meteen erna ontving ik een telefoontje dat ik koste wat kost deze route moest doen. Omdat ons moe, net als ik, gezond kritisch is over wat nu écht mooi wandelen is en ze nu zo enthousiast klonk, zocht ik het parcours op. Met behulp van de routeplanner van Strava stippelde ik een toertje uit dat grotendeels gebaseerd is op de succesroute van De Kadees.

Hier en daar deed ik wel een aanpassing, vooral naar het einde toe. Zo knoopte ik er een stukje aan via door mij ongekende knooppunten (33 – 34 – 31 – 30).
En het resultaat mocht er wezen. Wat zeg ik? ’t Was fenomenaal! Amper 10% van de wegen is verhard, de andere wisselen van brede grindpaden naar smalle akker- of boswegels en terug. Een wandelaarsdroom! Waar je echter altijd op mag rekenen, is het lichtglooiende en frisgroene landschap, gelegen tussen Baardegem, Moorsel, Meldert en Mazenzele. In dit seizoen en op deze stralende dag kreeg het hele plaatje zelfs wat Toscaanse allures.

De wandeling volgt soms de knooppunten, maar even vaak sla je paadjes in die niet bewegwijzerd (en daarom des te spannender) zijn. Spitsbroeklos, een zijweggetje van de Petronellaberg, is er zo eentje en kan meedingen naar de prijs voor mooiste wandelweg van onze streken.

De prijs die je betaalt voor een zéér groen tochtje is dat er geen horeca te vinden is. Maar wees gerust: er zijn genoeg plekjes, zó idyllisch, dat je daar graag even pauzeert om je picknick naar binnen te spelen.

Als het nog niet duidelijk was: ik ben wandelclub De Kadees ongelooflijk dankbaar voor het uitstippelen van deze parel. Doe zo voort!

Start: Parochiehuis, Dorp 46, Baardegem (Aalst) – afstand: 13,3km – via RouteYou