Leerlingen GO! talent op stage in Malta

Algemeen Dendermonde

Na een pauze van twee jaar wegens corona, gingen de leerlingen van GO! talent in Dendermonde opnieuw een buitenlands avontuur aan. De leerlingen van de afdelingen Handel, Kantoor en gegevensbeheer en Informaticabeheer vertrokken richting Malta om er gedurende 14 dagen stage te lopen in verschillende bedrijven.

“Voor onze leerlingen is dit een bijzonder leerrijke ervaring. Dankzij Erasmus+ hebben ze de kans om in het buitenland stage te lopen”, zegt directeur Tom Rydant. “Deze unieke ervaring zorgt ervoor dat ze zich op zowel persoonlijk als professioneel vlak kunnen verrijken. Het geeft hen de kans om professioneel in het buitenland actief te zijn en het sterkt hen in hun kansen op de arbeidsmarkt en het hoger onderwijs.

De leerlingen verbleven in gastgezinnen. “Tijdens hun buitenlandse stage versterkten ze hun Engels, maakten ze kennis met de cultuur van het prachtige eiland, hun inwoners en verschillende bedrijven. ’s Avonds en tijdens het weekend verkenden de leerlingen het eiland. Zo maakten ze een fietstour langs de Westkust en brachten ze een bezoek aan Valletta, de Three Cities en Mdina: de oude hoofdstad. Ook de geschiedenis van het eiland kwam aan bod tijdens een bezoek aan de Malta Experience show.”

 

Foto (c) GO! talent.