RECEPT: Scampi met lookboter

De Smaakmadam

Een gerecht dat kan dienen als voorgerecht maar dat ik af en toe eens op tafel zet als hapje om te delen. Gewoon de pan op tafel, wat brood bij en doppen maar.
Ingrediënten voor 1 apero-portie

  • 16 scampi
  • 4 teentjes look, geplet
  • 100g boter
  • Scheutje olijfolie
  • Peper en zout

Hoe ga ik te werk?

  1. Pel en ontdarm (indien nodig) de scampi’s en leg ze tussen keukenpapier te drogen. Enkel wanneer de scampi’s goed droog zijn, ga je ze mooi kunnen bakken.
  2. Smelt de boter in de pan en voeg wat olijfolie en de look toe. Laat enkele minuten zachtjes garen in de boter/olie, zodat de smaak er goed in trekt.
  3. Zet het vuur hoger en bak de scampi’s kort maar krachtig aan in de lookboter. Kruid af met peper en zout. Eventueel kan je ook nog wat bieslook of peterselie toevoegen op het laatste.
  4. Serveer warm met wat brood.

Smakelijk!