Homemade Homegrown By Bianca. Gedaan met luieren!

De Moestuinmadam

April is in de moestuin de maand van zaaien, uitplanten, peultjes zaaien in volle grond, aardappelen en uien planten.

In de pachttuintjes van Tuinhier Grembergen is het een blij weerzien van alle tuinders. We speculeren wie dit jaar de grootste aardappelen zal oogsten, zeker na de rampzalige oogst van vorig jaar. Door het aanpassen en muteren ontwikkelen zich steeds sterkere stammen van Phytophthora infestans, die niet meer te vergelijken zijn met de aardappelziekte van vroeger. De middelen en rassen van dertig jaar geleden werken daardoor niet meer. Dit jaar hebben we massaal gekozen voor plaagresistente
aardappelrassen.

Ik probeer regelmatig iets nieuws uit, dit jaar onder andere asperges. Ik heb aspergewortels van twee jaar oud aangekocht en hopelijk kan ik volgend jaar de eerste asperges steken. Eerlijk gezegd mijn grootste moestuinuitdaging ooit!

Moestuinieren hoeft niet moeilijk te zijn, elk jaar leer je een beetje bij met vallen en opstaan. Veel tips en tricks kan je terugvinden in het magazine van Tuinhier.

Nu genieten we nog van de laatste oogst witloof uit volle grond, voor we onze lentegroenten kunnen oogsten. Zelf kweek ik deze in bakjes. De witloofpennen kan je zelf kweken of aankopen vanaf november. Tip: maak eens een aardappelgratin met witloof, superlekker!