Homemade homegrown by Bianca. Wat zaai ik in maart?

De Moestuinmadam

De lentezon verschijnt en de handen beginnen weer te kriebelen om in de tuin te werken! Ondertussen ook al de eerste dagpauwoog gespot!

De paprika’s en aubergines die we zaaiden in februari achter glas komen komen al piepen.

Deze maand zaaien we tomaten, peterselie, afrikaantjes, zeelavendel, bernagie, basilicum, eetbare bloemen, … achter glas. Zelf kweek ik tomaten in open lucht vanaf half mei.

Door de slechte oogst van vorig jaar vanwege de natte zomer, ook bij collega tuiniers die in een serre kweken, heb ik gekozen om naast de gekende rassen ook plaagresistente tomaten en rassen die een vroege oogst leveren te kweken. Dit om schimmels, of “de plaag”, te voorkomen.

Plant zeker ook deze maand daslook in de tuin! Niet te verwarren met het meiklokje, de bladeren lijken op elkaar, het meiklokje is giftig. Culinair wordt het geapprecieerd om zijn pittige, kruidige smaakt. De smaak ervan is minder uitgesproken en zachter dan die van look. Het blad en de bloemen zijn eetbaar.