Online spel Geoguessr zet Oost-Vlaamse projecten in de kijker

Algemeen Berlare Buggenhout Dendermonde Hamme Lebbeke Wichelen Zele

Heel wat projecten uit Oost-Vlaanderen kunnen rekenen op Europese steun. Met het online spel Geoguessr zet Europa Direct Oost-Vlaanderen deze projecten in de verf.

GeoGuessr is een online spel waarbij wordt gebruik gemaakt van Google Street View. Men wordt ergens virtueel ‘gedropt’ op een Google Street View kaart, op een locatie waar een door Europa gesteund project zich bevindt. De bedoeling is te proberen raden waar. Hoe dichter, hoe meer punten. “Het is een ideale manier om je topografische kennis te testen én je kennis van de Europese programma’s. Het is een leuk spel voor jong en minder jong. Europa Direct brengt Europa opnieuw dichter bij de burger. Je verkent  Europa in jouw buurt”, zegt gedeputeerde Riet Gillis, bevoegd voor Europese samenwerking.

Ontdek het spel hier. De Provincie Oost-Vlaanderen lanceert het hele jaar nieuwe ‘levels’ van dit spel, dus het zal niet snel uitgespeeld raken!

 

Foto (c) Pexels.