N-VA – Zele Vlakaf wil Energiecoach voor kleine ondernemingen

Algemeen Zele

Michel Meesen (gemeenteraadslid N-VA – Zele Vlakaf) stelt voor om in Zele energiecoach aan te stellen die zelfstandigen en kleine ondernemingen kan ondersteunen om energie te besparen en de weg te vinden in het kluwen van premies en tegemoetkomingen.

Michel Meesen licht toe: “Onze zelfstandigen en kleine ondernemingen zijn goed in hun vak maar hebben vaak niet de nodige expertise in huis om alle premies en energiebesparende maatregelen in kaart te brengen. Door de stijgende energieprijzen, stellen we voor een energiecoach aan te stellen die hen daarbij helpt. Dit past bovendien in het lokale klimaatpact dat de gemeente heeft ondertekend.”

In andere gemeenten loopt reeds een project in samenwerking met de provincie dat energiecoaching biedt aan zelfstandigen en kleine ondernemers. “Het is de bedoeling om een expert langs te sturen die aanbevelingen doet over je toestellen, processen en gebouwen. Hierdoor kan je je verbruik terugdringen en dus een mooie besparing doen. Daarnaast worden ze begeleid bij het vinden van de juiste aannemers, premies en andere tegemoetkomingen. We hopen dus dat de gemeente mee op de kar springt om onze ondernemers te steunen”, besluit Michel Meesen.

 

Foto (c) Pexels.