RECEPT: Witloof met gebakken kabeljauw en aardappelen

De Smaakmadam

Een smakelijke combinatie die misschien niet iedereen zou maken, maar zeker het proberen waard.
Beide producten zijn nu in het seizoen en dit geeft een gezonde maaltijd.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 stukken kabeljauwhaasje
  • 6-8 stronken (grond)witloof
  • Boter
  • Peper en zout
  • Scheutjes culinaire room
  • olijfolie

Hoe ga ik te werk?

  1. Reinig het witloof grondig, spoel en snijd het in de lengte in vier stukken.
  2. Stoof het witloof aan in wat olijfolie, kruid goed af met peper en zout en laat een 10-tal minuten stoven onder gesloten deksel.
  3. Laat wat boter smelten in een goede pan. Kruid de vis aan beide zijden met peper en zout en bak deze mooi krokant.
  4. Werk het witloof af met een klein scheutje room.
  5. Ik serveerde het gewoon met een gekookte aardappel, maar dat kan evengoed een gebakken aardappel zijn naar wens.

Smakelijk!