Provincie wil klanten groepsaankoop energie helpen

Algemeen Berlare Buggenhout Dendermonde Hamme Lebbeke Wichelen Zele

De Provincie Oost-Vlaanderen verneemt via de pers het mogelijke faillissement van de Vlaamse Energieleverancier. De Provincie betreurt deze situatie voor de 70 000 betrokken klanten, in het bijzonder de 26 000 klanten die via de provinciale groepsaankoop intekenden op een contract bij deze leverancier.

De Provincie startte meteen een intern overleg en had al een eerste contact met netbeheerder Fluvius en de VREG (Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt). “Als Provincie zetten we maximaal in op het ontzorgen van onze burgers. Ook na de groepsaankoop blijven we dit doen. We zullen dit zeker opvolgen en hen het nodige advies geven”, zegt gedeputeerde Riet Gillis, bevoegd voor Energie.

Klanten kunnen in ieder geval rekenen op een continue levering van stroom of gas. Netbeheerder Fluvius neemt immers onmiddellijk de levering in geval van faillissement over en treedt op als noodleverancier. Klanten hoeven hier niets voor te ondernemen. De voorwaarden van het oude contract, waaronder de prijs, vervallen. “We raden klanten aan om voorschotfacturen niet meer te betalen en hun domiciliëring onmiddellijk stop te zetten. De komende dagen bekijken we als Provincie de verschillende opties. We streven hierbij naar een zo goed mogelijke oplossing voor de klanten van de groepsaankoop.”

Vanaf 7 december kan men terecht op de website van de Provincie voor meer info.

 

Foto (c) Pexels.