Rap Op Stapkantoor nu ook officieel geopend

Algemeen Lebbeke

Door de coronamaatregelen werd het Rap op Stapkantoor in Lebbeke nog niet officieel geopend. En dat is ondertussen wel gebeurd.

Schepen Goedele De Cock (Vooruit): “Met onze slogan ‘Reizen vol pret met een klein budget!’ zoeken we naar een reisaanbod op maat voor mensen met een beperkt budget. ‘ Het gaat zowel over toeristische uitstappen, als over sport- of cultuuractiviteiten of over langere reizen. De medewerkers zoeken naar uitstappen of vakanties met kortingen op basis van de interesses en wensen van de klant. De Rap Op Stapkantoren zijn zeer toegankelijk. Iedereen kan er vrijblijvend binnenstappen tijdens de openingsuren. Je hoeft geen lid te zijn en geen afspraak te maken. Op één jaar tijd gingen we van 5 à 6 boekingen per jaar naar bijna 50 boekingen. Dat wijst duidelijk op het belang van een Rap op Stapkantoor, want iedereen heeft recht op vakantie, ook mensen met een beperkt budget.”

Er zijn 60 Oost-Vlaamse Rap Op Staplocaties in 33 Oost-Vlaamse steden en gemeenten. Samen zorgt men e voor dat jaarlijks ongeveer 14.000 Oost-Vlamingen met een beperkt budget op uitstap of vakantie gaan. De Provincie Oost-Vlaanderen en Iedereen Verdient Vakantie werken nauw samen om de kantoren financieel en inhoudelijk te ondersteunen. “Het is en blijft belangrijk dat mensen met een kleine portemonnee volwaardig kunnen deelnemen aan de samenleving. Eens een uitstap of een korte reis maken, hoort daar zeker bij. De Rap op Stapkantoren zetten zich daarvoor in,” aldus gedeputeerde Grillaert, bevoegd voor Toerisme.

Het Rap op Stapkantoor Lebbeke vind je in het Sociaal Huis, Brusselsesteenweg 47, Lebbeke. Het kantoor is open op maandag van 15.00 uur tot 18.30 uur en op woensdag van 8.30 uur tot 11.30 uur. Je kan ons ook elke dag bellen op het nummer: 052/46 91 23 of 052/46 91 27. E-mail: rapopstap@lebbeke.be. Website: www.lebbeke.be/rap-op-stap-kantoor-in-Lebbeke.

 

Foto (c) Pexels.