Tom Boonen lanceert eigen smarttrainer bij Fitnessking

Algemeen Grembergen Lifestyle

Wielerlegende Tom ‘Tornado’ Boonen, leider van ‘The Wolfpack’, houder van een indrukwekkend palmares en goed voor meer dan 140 UCI overwinningen, brengt zijn eigen smarttrainer op de markt: de Tornado 1 . Tom Boonen sloeg hiervoor de handen in elkaar met DC Athletics en Fitnessking.  Fitnessking is het bedrijf uit Grembergen van Nikolas Van der Veken, tevens de frontman van de succesvolle rockformatie Janez Detd.

Met de Tornado 1 van Tom Boonen waait er een frisse wind door de wereld van de Smarttrainers. “Het is een tegenhanger voor de Wahoo Kickr, Tackx trainers en afgeleiden. Het toestel ziet er oogstrelend uit. Het is tevens ook heel stil, stabiel en accuraat. Ride like the best! Ride with the best!”, omschrijft Mr. Roubaix het. “Het strak ontworpen frame zorgt voor maximale stabiliteit. Je kan zonder problemen sprints simuleren tot meer dan 1.800 Watt. Accuraat? Jawel: nauwelijks meer dan 1% afwijking. De Tornado 1 reageert bovendien erg snel en realistisch. Bij de eerste tests zei Tom letterlijk; ‘Dit voelt beter aan dan wat ik ooit had durven dromen’.”, volgens Nikolas Van der Veken van Fitnessking. “Het toestel oogt mooi door het slim en verfijnd Italiaans design. Dat ervaar je van de eerste blik die je werpt op deze Tornado 1. Tom houdt van mooie en snelle wagens en dat merk je.  Wie deze Smarttrainer goed bekijkt zal meteen oog hebben voor de strakke en sportieve details in het ontwerp. Dankzij de handgreep is de Smarttrainer trouwens erg makkelijk op te bergen. Bovendien is dit de enige Smarttrainer die dankzij het unieke ‘wing design’ een realistisch fiets gevoel biedt. Hij voelt niet stijf aan zoals andere trainers.”

DC Athletics bouwde een sterke reputatie uit op vlak van productontwikkeling in de fitness sector. De samenwerking met Evy Gruyaert en haar ‘Start 2 Run’ App leverde meteen de best verkopende loopband van 2020 op. Eerder werden ook al succesvolle samenwerkingen met Sven Nys en voormalig Olympisch kampioen Greg Van Avermaet  aangegaan. “Ik ben blij dat ik als Vlaamse ondernemer de toon kan en mag zetten in onze branche. Ik ben trots om met Fitnessking marktleider te zijn en durf dat ook te zeggen. Ik ben vooral fier op ons jonge en gedreven team. We rekruteren lokaal : 90% van onze ‘Fitnesskingers’ woont binnen een straal van 5 km van onze kantoren. De klantenservice in onze showroom, onze stijl van van zakendoen…we willen in alles nummer 1 zijn. Deze samenwerking met Tom Boonen past perfect in dat plaatje. Het hoeft geen betoog dat we ongelofelijk fier zijn op deze collaboratie;” aldus zaakvoerder Nikolas Van der Veken.

 

Foto (c) Pexels.