FilmClub maakt doorstart met recordaantal leden

Cultuur Lebbeke

Jong Lebbeke is film kijken nog steeds niet beu! Dat komt duidelijk naar voren in de inschrijvingen voor de Filmclub. Die steekt immers opnieuw van wal, voor alle jongeren tussen 12 en 15 die gefascineerd zijn door de wondere wereld achter het grote scherm. De jeugd- en cultuurdienst stippelden ook dit jaar een interactief seizoen uit met filmvoorstellingen, babbels door regisseurs uit de regio en een bezoek aan het jeugdfilmfestival.

Het is het tweede jaar op rij dat jongeren zich kunnen verenigingen in deze club. Eind 2020 ging De FilmClub moedig van start in volle coronaperiode. Dat mocht echter niet baten, met de gekende lockdown die een stokje stak voor de maandelijkse bijeenkomsten. Nu waagt de bende zich aan een nieuwe poging. “De jongeren leren verschillende genres en montagetechnieken kennen, maar krijgen ook inzicht in de criteria waaraan jeugdfilms moeten voldoen voor ze worden opgenomen in het aanbod van een cultuurcentrum of cinema”, zegt schepen van jeugd Goedele Uyttersprot (N-VA). En dat slaat aan, want met 50 leden zijn de inschrijvingen volzet!

Schepen van cultuur Maria Van Keer (CD&V) is blij met de grote interesse. “Film komt niet elke week aan bod in ons CC. Met deze nieuwe lichting proberen we een zaadje te planten voor wat later mogelijk meer wordt. Dat er vele jongeren staan te popelen om films te ontdekken en er zelf mee aan de slag te gaan, stemt ons hoopvol. Zo laat De FilmClub aan het eind van de rit de filmkeuze aan de jongeren over. Het zijn als het ware programmatoren in spe!” Voor de filmselectie wordt er samengewerkt met JEF, het gekende filmplatform voor jongeren. Ook zij zijn aangenaam verrast met het hoge aantal geïnteresseerden.

 

Foto (c) Pexels.