Nieuwe fietsuitrusting en peter voor fietsclub TGV Opstal

Algemeen Opstal

De 23-jarige elite- en beroepsrenner Laurens Huys is een rasechte Buggenhoutenaar en vanaf nu de peter van de wielertoeristen van TGV Opstal.

“Laurens is zijn strepen aan het verdienen in de lastige klassiekers en rittenkoersen. Zo toonde hij op La redoute in de klassieker Luik-Bastenaken-Luik van dit jaar als één van de laatste overblijvers van de vroege vlucht waar hij toe in staat is. Ook in de Tour des Alpes Maritimes et du Var liet de jonge klimmer zich vorig seizoen tussen de wereldtop opmerken door 10e te eindigen op de col d’Eze. Dit voorjaar werd hij eveneens al 5e in het eindklassement van de Alpes Isère Tour en 6° in het eindklassement van de Ronde van Hongarije. De aanvalslust van Laurens Huys zal de volgende 2 jaren bij zijn nieuwe ploeg Intermarché-Wanty-Gobert Marériaux erg gewaardeerd worden. Laurens Huys zal zijn progressie kunnen verder zetten en zal nieuwe World Tour wedstrijden ontdekken bij zijn nieuwe ploeg. We zijn fier dat hij onze peter is”, zegt Geert Hermans, de voorzitter van TGV Opstal.

De club bestaat 47 jaar en is ondertussen uitgegroeid tot de grootste fietsclub van Buggenhout met 60 leden. “We ontstonden onder de toenmalige KWB-afdeling van Opstal. We verzamelen elke zondagmorgen aan ons clublokaal “het Torenhof” voor een mooie fietsrit. Elke week stippelt een wegkapitein een prachtige rit uit in het Vlaamse land. We starten elk jaar in maart en eindigen ons seizoen in oktober. Elke week doen we er een aantal kilometers bij. In de zomer maken we dan fietstochten tot zelfs 110 km.”

“Kenmerkend aan onze club is dat we 3 ploegen hebben. Ploeg A fietst aan een iets hoger tempo en doen in de zomer redelijk wat Vlaamse hellingen in het Pajottenland, de Zwalmstreek en de Vlaamse Ardennen. De B- en C-ploeg doen een iets vlakker parcours met een gezapig tempo. Alle leeftijden zijn vertegenwoordigd in onze sportclub, van twintigers tot zeventigers. Dit maakt onze sportclub uniek. Ook worden regelmatig buitenlandse en binnenlandse meerdaagse trips georganiseerd.”

De leden die de meeste ritten hebben gefietst gedurende het fietsseizoen, worden bekroond als de clubkampioenen van dat jaar. Vrouwen en mannen die geïnteresseerd zijn in onze club, kunnen steeds contact opnemen met één van de bestuursleden. Voortaan kunnen ze dat allemaal in een nieuwe fietsuitrusting.

 

Foto (c) TGV Opstal.