RECEPT: Appeltaart met crumble

De Smaakmadam

Ingrediënten voor 1 taart

  • 1 rol bladerdeeg
  • 4 tal grote appels
  • 6 speculaaskoekjes, verkruimeld
  • handvol rozijnen
  • 150g kristalsuiker
  • 150g bloem
  • 150g koude boter in blokjes
  • bakvorm

Hoe ga ik te werk?

  • Leg het vel bladerdeeg in de bakvorm. Ik gebruik altijd bakpapier op de bodem en boter de zijkanten goed in (met gesmolten boter). Zo blijft mijn taart nooit kleven.
  • Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg zodat dit niet omhoog komt.
  • Zet de oven op 200°C. Leg een vel bakpapier op het bladerdeeg en vul deze met bakparels of droge bonen. Bak de bodem een 10-tal minuten (dit heet blind bakken).
  • Snijd ondertussen de appels in partjes.
  • Maak ook de crumble: meng hiervoor met je handen de boter, suiker en bloem tot je een heel korrelige massa krijgt. Let op, niet kneden, het moeten echt losse korrels blijven. Ik meng hier nog wat kaneelpoeder onder.
  • Verwijder het bakpapier met de bakparels en strooi de verkruimelde speculaaskoekje op de bodem.
  • Schik hierboven de appelpartjes mooi in een ronde en zorg dat de taart voldoende gevuld is.
  • Strooi hierboven de rozijnen en tenslotte de crumble.
  • Laat 20-30 minuten bakken in de oven op 200°.
  • Kijk na 20 minuten al eens of de taart mooi goudbruin is.

Smakelijk!