RECEPT: Pasta carbonara met balletjes

De Smaakmadam

Ingrediënten

  • 400g pasta naar keuze (ik nam linguini)
  • 5 eidooiers
  • 2 goede worsten
  • 150g parmezaanse kaas, geraspt
  • olijfolie
  • 200g spek (blokjes of dikke sneden om zelf in blokjes te snijden)
  • Enkele takjes peterselie, fijngesneden

Hoe ga ik te werk?

  • Zet een pot met water op om de pasta te koken.
  • Duw het vlees uit de worsten en draai hiervan kleine balletjes.
  • Neem een pan en bak de spekjes mooi krokant in wat olijfolie en voeg er dan ook de balletjes bij. Bak alles mooi bruin.
  • Giet de pasta af als deze beetgaar is maar hou een beetje van het kookvocht apart
  • Maak in de kom een mengsel van de eidooiers en de helft van de parmezaanse kaas.
  • Voeg de pasta toe samen met het vlees en de peterselie.
  • Als het mengsel iets te droog is, kan je nog wat van het kookvocht toevoegen

Smakelijk!