RECEPT: Koolpakketjes met puree en gehakt, gebakken champignons

De Smaakmadam

Een experiment om een groente van het seizoen eens op een andere manier te verwerken. Ik maakte er pakketjes van gevuld met puree, kaas en gehakt en serveerde er gebakken champignons bij. Je kan ook voor een veggie-versie gaan en het gehakt weglaten. Het was hier alvast een succes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 6 grote bladeren van savooi
  • 200g gehakt
  • 1 stukje smaakvolle kaas (ik nam chimay)
  • 500g aardappelen
  • 500 champignons naar keuze (ik nam een mengeling van oesterzwammen en shiitakes)
  • 1 eidooier
  • scheut melk
  • zout en peper
  • nootmuskaat
  • boter
  • olijfolie

Hoe ga ik te werk?

  • Scheur de bladeren voorzichtig van de kool en spoel ze. Kook ze op z’n geheel gaar en giet af. Verwijder voorzichtig de grote nerf en dep droog op een handdoek.
  • Kook de aardappels gaar in gezouten water en maak puree met wat melk, kruid goed af met nootmuskaat en voeg de kaas in kleine blokjes toe zodat die mooi wegsmelt in de puree.
  • Bak het gekat rul in wat olijfolie en voeg het eveneens aan de puree toe.
  • Verwijder de harde steeltjes van de champignons en snijd of verscheur ze naar keuze.

Bak ze kort in wat hete boter en kruid goed af met peper en zout.

  • Maak pakketje van de kool: leg het blad goed open en doe er een schep van het puree-gehaktmengsel op. Vouw voorzichtig dicht (je zal geen mooi gelijke pakketjes hebben maar dat is zeker niet erg).
  • Bak de koolpakketjes nog eens op in wat boter en serveer samen met de gebakken champignons.

Smakelijk!