RECEPT: Vis in kruidige tomatensaus met rijst en boontjes

De Smaakmadam

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400g filet van een vaste witte vis (bv kabeljauwhaasje, zeeduivel) in stukken
  • 1 blik tomatenpulp
  • ½ theelepel kurkuma
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • Chilivlokken naar smaak
  • 3 cm gember fijngesneden
  • 1 kleine ui fijngesneden
  • 1 theelepel mosterdzaadjes
  • 2 teentjes look, geplet
  • 400g prinsessenboontjes
  • 150g rijst naar keuze
  • olijfolie

Hoe ga ik te werk?

  • Start met de saus: fruit de helft van de uit en de look aan in wat olijfolie en voeg na enkele minuten de kurkuma, komijn en gember toe en laat nog even meebakken.
  • Voeg de tomatenpulp toe en laat zachtjes pruttelen. Giet er nog een scheutje goede olijfolie bij en roer af en toe eens om.
  • Zet ondertussen de rijst op. Ik neem zoals steeds losse rijst en kook die onder deksel met de dubbele hoeveelheid vocht en een schepje zout. Als het vocht is opgenomen is de rijst gaar, doe dit wel op een zacht vuurtje.
  • Kook de boontjes beetgaar, giet af en spoel met koud water zodat ze mooi groen blijven.
  • Stoof in de pot van de boontjes de rest van de ui en knoflook aan samen met de mosterdzaadjes (tot deze beginnen poffen). Voeg tenslotte ook de boontjes terug toe en laat ze nog even meestoven tot ze warm zijn.
  • Leg de stukken vis in de pot van de saus en laat zachtjes garen. Draai de vis na enkele minuten om. Deze stap duurt niet lang, maximum een 6-7 minuten afhankelijk van de grootte van de stukken vis.
  • Serveer wat rijst met boontjes en daarbij de stukken vis.

Smakelijk!