RECEPT: Rijst met gehakt en groenten

De Smaakmadam

Dit gerecht is een variant op een eerder receptje en zit misschien nog sneller in elkaar. Gewoon even kijken wat je voor groenten in de koelkast of diepvries liggen hebt en je kan eindeloos variëren. De kinderen waren alvast niet met lange tanden aan het eten.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500g gehakt
  • 300g rijst
  • boontjes
  • courgette
  • ui, gesnipperd
  • champignons, in schijfjes of partjes
  • ketjap manis (zoete sojasaus)
  • oestersaus
  • peper en zout
  • olijfolie

Hoe ga ik te werk?

  • Ik gebruik altijd losse rijst en kook deze als volgt: 1 deel rijst en 2 delen water. In dit geval dus 300g rijst en 600ml water. Ik voeg wat zout toe en laat zachtjes koken onder een gesloten deksel. Als al het vocht is opgenomen, dan is de rijst klaar.
  • Snijd de groenten naar keuze: heb je liever kleine blokjes of iets grotere, dat is smaak.
  • Als je boontjes gebruikt, kook deze dan even voor.
  • Bak de ui in een pan met wat olijfolie, voeg het gehakt toe en bak goed rul. Kruid af met peper en zout. Voeg de groenten toe en laat enkele minuten meebakken.
  • Voeg ongeveer 2 eetlepels ketjap manis toe en 4 eetlepels oestersaus.
  • Meng goed onder het vlees en de groenten
  • Serveer een schep rijst met de groenten-gehakt schotel.

Smakelijk!