WANDELTIP 21: Roofridderspad

Toerke doen

Deze eenentwintigste wandeltip is geknipt voor jong geweld, of voor al wie jong is van hart. Zes kilometer wandelen door de Koudenbergbeekvallei verloopt vlotjes met dit speelse toertje.

Het landschap rond de abdij betovert met lichte glooiingen, en een mix tussen bos en wei. Die weilanden steek je soms over, hier en daar een koe tegen het lijf lopend. Gelukkig zijn die al wat passage gewend … Lui staren ze je aan, maar al snel verliezen ze hun aandacht om zich opnieuw toe te leggen op de sappige grassprietjes.

Terwijl je het Affligemse natuurschoon ontdekt, krijg je bovendien een bostrap voorgeschoteld, enkele bruggetjes en een vrolijk zigzaggend vlonderpad. Geen klachten à la ‘ist nog ver?’, beloofd!

Eén minpunt: de route start en eindigt in de bebouwde kom. Hier zijn echter ook voordelen aan: er is voldoende parking en er zijn horecazaken gevestigd.

Wil je deze route wandelen, doe het dan nu. In september zijn de weergoden ons al goedgezind geweest: er is weinig regen gevallen. In natte periodes wordt het namelijk een vreselijke modderpoel, wat niet iedereen tof vindt.

Start: Abdij van Affligem, Abdijstraat 6, Affligem – afstand: 6,2km – aangeduid met zeshoekige bordjes of via de wandelknooppunten (Brabantse Kouters – west): richting 100 – 16 – 15 – 14 – 13 – 1 – 100