Nieuwe campus voor CVO Focus: kleuterschool wordt Centrum voor Volwassenenonderwijs

Algemeen Dendermonde

Door een sterke toename in het cursistenaantal was het volwassenenonderwijs CVO Focus genoodzaakt om naast de gebouwen van GO!Talent aan de Begijnhoflaan uit te kijken naar een eigen ruimte voor haar vestiging in Dendermonde. Na een lange zoektocht is sinds 2019 deze wens in vervulling gegaan toen een gebouw van de Scholengroep GO! Het Leercollectief vrij kwam.

Voortaan beschikt CVO Focus over een eigen stek in de Koning Boudewijnlaan in Dendermonde. De oude campus heeft jarenlang dienst gedaan als kleuterschool en telt 4 ruime leslokalen die grondig op maat van volwassenen gerenoveerd moesten worden. Deze werken hebben de laatste twee schooljaren veel tijd in beslag genomen, maar momenteel worden de laatste afwerkingen gedaan. “Bepaalde verbeteringswerken werden uitbesteed, maar gelukkig kon de directie voor sommige realisaties ook een beroep doen op de vakkennis van haar leerkrachten en cursisten. Zo heeft het sanitair gedeelte (dat vroeger op kleutertjes afgestemd was) een volledige make-over gekregen waarbij de cursisten van de opleiding Sanitair Installateur de theorie onmiddellijk in de praktijk konden omzetten. Ook de omschakeling van verwarming met stookolie naar gasverwarming kunnen deze cursisten op hun palmares schrijven.”

Eén van de lokalen werd ondertussen volledig geïnstalleerd als computerlokaal zodat er ook computerlessen kunnen gegeven worden. “Een tweede lokaal is ideaal om vrijetijdscursussen zoals naaien, florist, fotografie, … door te laten gaan en ten slotte zijn er ook nog twee theorieklassen waar hoofdzakelijk taalcursussen georganiseerd worden. De nieuwe locatie biedt dan ook heel veel nieuwe mogelijkheden voor het centrum. Zeker tijdens de coronacrisis heeft de eigen campus zijn nut reeds bewezen, want soms moest er al eens naar uitgeweken worden als bepaalde lessen niet meer mochten doorgaan op de vertrouwde locatie.”

Tom Baetens, adjunct-directeur en campusverantwoordelijke vertelt: “Het heeft veel tijd en energie gevergd om de nieuwe campus zo aangenaam mogelijk te maken voor cursisten en personeel, maar alle moeite heeft uiteindelijk geloond. Voortaan beschikken we in Dendermonde over een eigen locatie waar ook overdag onze cursisten en leerkrachten terecht kunnen. Onze medewerkers gaan hier dan ook regelmatig aan het werk zijn om iedereen verder te helpen. Het is de bedoeling dat de campus optimaal benut wordt en dat er van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat cursussen doorgaan. Met het nieuwe gebouw hebben we niet alleen onze eigen ruimte verkregen, de locatie beschikt ook over een grote tuin waar het bij mooi weer heel leuk is voor iedereen om te pauzeren. Nu wachten we nog op de komst van een koffieautomaat om het extra gezellig te maken. Van zodra de coronamaatregelen het toelaten, zal de campus feestelijk ingehuldigd worden.”

 

Foto (c) CVO Focus.