WANDELTIP 20: Fondatie van Boudelo

Toerke doen

Voor deze twintigste wandeltip trekken we naar het Land van Waas. We vertrekken in Stekene, aan knooppunt 30, dichtbij tuincentrum AVEVE.

Van aan dit knooppunt leiden (veld)baantjes naar een tussen de koeien gelegen gravelweg. Een groene verademing! Het daaropvolgende verharde stiltepad langs de Stekense Vaart charmeert met uitzichten en poëtische intermezzo’s.

Nadat we de gracht overgestoken zijn, arriveren we aan de Fondatie van Boudelo, één van de laatste Oost-Vlaamse stiltegebieden. Voorbij knooppunt 21 beklimmen we een acht meter hoge uitkijktoren die ons een eerste blik gunt op dit gevarieerde natuurgebied. Geen wonder dat er heel wat dieren gespot worden! Duid je observaties zeker aan op het aanwezige krijtbord.

Zetten we onze tocht verder, dan ervaren we nog meer de oorverdovende stilte in dit paradijs. Vijvers, poelen, graslanden, weides, bossen … Verwennerij van de bovenste plank!

Teruggekomen aan de Stekense Vaart volgen we deze keer een onverhard graspad richting knooppunt 27. Daar wandelen we de Frans Coppensbrug over. Dit houten boogbruggetje figureerde ongetwijfeld al in veel romantische kiekjes.

Aangezien deze route grotendeels een natuurwandeling is, kan het parcours er modderig bij liggen.

Opgelet: neem je je trouwe viervoeter mee, hou die dan aan de leiband. Verschillende berichten verwittigen je voor illegaal verspreid vergif.

Start: Bosdorp 25, Stekene (aan AVEVE) – afstand: 12,6km – aangeduid via de wandelknooppunten (Moervaartvallei): 30 – 31 – 34 – 18 – 19 – 20 – 21 – 24 – 23 – 29 – 24 – 25 – 26 – 27 – 30