RECEPT: Nasi Goreng met spiegelei

De Smaakmadam

Dit is een eenvoudig, gezond gerechtje dat bij ons enorm in de smaak viel, ook bij de kinderen. Perfect voor een weekdag. Je werkt best wel met rijst die de dag ervoor is gekookt (dit kan bv een
restje zijn)

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250g rijst (ongekookt gewogen)
  • 4 wortels, in kleine stukjes gesneden
  • 2 paprika’s in kleine blokjes (kleur naar keuze)
  • 3 teentjes look, geplet
  • 3 lente-uitjes, in kleine ringen
  • 200g diepvrieserwtjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 theelepel sesamolie
  • 2 theelepels suiker
  • 4 eetlepels sojasaus
  • sap van 1 limoen
  • 2 theelepels srirachasaus of sambal
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 2 klontjes boter
  • peper en zout
  • 4 eieren (of 8 als je er 2 per persoon voorziet)
  • eventueel koriander naar smaak

Hoe ga ik te werk?

  1. Zorg zeker dat de rijst op voorhand is gekookt en volledig is afgekoeld. Ik gebruik bij voorkeur voor gebakken rijst ook altijd pandanrijst.
  2. Verhit de sesamolie in een wok of sauteerpan en roerbak de ui en wortel een 3-tal minuten. Voeg dan de paprika en knoflook toe. Roerbak tot de groeten beetgaar zijn.
  3. Voeg de erwtjes toe en roer nog een minuutje.
  4. Voeg nu de sriracha of sambal, sojasaus, het limoensap, de suiker en de oestersaus toe. Meng goed onder de groetenmengeling.
  5.  Nu kan je de rijst toevoegen samen met een klontje boter. Laat dit nog enkele minuten doorwarmen op een lager vuur.
  6. Bak ondertussen de eitjes in een andere pan met een klontje boter. Kruid met peper en zout.
  7. Verdeel de rijst over de borden, werk af met een eitje (of 2), lente-ui en eventueel wat koriander.

Smakelijk!

Dit lijken op het eerste zich misschien veel of speciale ingrediënten, maar deze zijn allemaal te vinden in de gewone supermarkten. Eens je de ingrediënten hebt klaargezet, zijn het maar 2 pannen meer te gebruiken.