Buitensportclubs krijgen korting bij huur gemeentelijke accommodatie

Algemeen Sport Zele

De buitensportclubs die gebruik maken van de gemeentelijke accommodatie krijgen een korting van het lokaal bestuur van 25 procent op de huurprijs.

“AVLO (afdeling Zele), Yellow Armada, KFC Eendracht, KFC Heikant, Openbare Tennisclub en Tennisclub Topspin zijn de Zeelse buitensportclubs die van de openbare terreinen gebruik maken. Vorig jaar reeds paste het gemeentebestuur, uitgerekend door Team Vrijetijd en Beleving, een korting toe voor hen a rato van 2 maanden. Dit vonden wij als gemeentebestuur een verplichting in deze bizarre omstandigheden. Het bestuur ging hier niet over één nacht ijs en betrok er tevens de Sportraad bij die hier enorm mee opgezet was”, zegt schepen van Sport De Donder (Leefbaarder Zele). “2021 begon echter al als een enorm kluwen Daarom kiezen we er als bestuur voor een korting van 25 procent toe te staan voor alle buitensporten in 2021.”

Zelfs nu wanneer de terreinen veel minder worden gebruikt, blijkt het onderhoud praktisch hetzelfde te zijn. “De voetbalterreinen moesten allen geprikt worden, per terrein enkele tientallen ton zand aangevoerd worden en vele tientallen kilo’s graszaad. Sinds maart 2020 vonden we het niet meer dan normaal dat ook de binnensporten (de Klodde) hun reservaties telkenmale kosteloos konden annuleren. Sindsdien volgen we dit samen met Team Vrijetijd en Beleving zeer minutieus op en sturen we bij waar nodig”, zegt de schepen nog. “Ook nemen we binnenkort samen met het team de tarieven van de buitensport eens onder de loep opdat tarieven voor elke club op gelijke basis berekend zouden kunnen worden, wat niet meer dan fair is.”