GO! basisschool ’t Konkelgoed legt 100 zonnepanelen

Algemeen Lebbeke

GO! basisschool ’t Konkelgoed in Lebbeke is 100 zonnepanelen rijker en zet hiermee een belangrijke stap naar een duurzaam energiebeleid. Met deze investering van 40.000 euro zal de school de volgende 25 jaar in totaal 236 ton CO2 minder uitstoten.

“Wij zijn een groene school en zetten ons erg in om onze leerlingen respect voor de natuur bij te brengen.  We vinden ecologie en duurzaamheid dan ook erg belangrijk”, aldus directeur Manuela Ferket. “Vermits milieubewustzijn een belangrijk thema is in onze school, zijn we heel tevreden dat we dit vandaag ook effectief zelf in belangrijke mate kunnen toepassen met een alternatief energieverbruik.” GO! scholengroep Het Leercollectief van regio Dendermonde-Hamme-Lokeren-Moerbeke-Wetteren hecht veel aandacht aan duurzaamheid en investeert nu in totaal meer dan 228.000 euro in zonne-energie op 7 verschillende locaties.

“Om de opwarming van de aarde te beperken zou de gemiddelde CO2-emissie van de Belg moeten dalen met 80% tegen 2050. Deze investering van GO! Scholengroep Het Leercollectief zal er alvast voor zorgen dat er de volgende 25 jaren 1.223 ton minder CO2 wordt uitgestoten.”Als scholengroep streven we ernaar om kwalitatief hoogstaand onderwijs te organiseren in brede scholen waar elke leerling of cursist – met zijn of haar eigen talenten en capaciteiten – optimaal kan groeien en ontwikkelen”, klinkt het.