Bouwwerken woonsite Covelo opgestart

Algemeen Oudegem

Op de site Covelo, gelegen op de hoek van de Oudegemsebaan met de Varenbergstraat in Oudegem heerst er bedrijvigheid. De werken voor de bouw van een sociale woonsite zijn er gestart.

“Volkswelzijn kocht in 2016 de vervallen site aan, die al meer dan 20 jaar stond te verkommeren, met het doel flats te realiseren voor doelgroep 65+”, zegt Hilde Raman, voorzitter van Volkswelzijn. “Na afbraak in 2018 startte het ontwerpteam Dial architects uit Nederzwalm met het ontwerpen van de woonsite. Het bouwbedrijf Siemoens bv uit Aarsele is begonnen met de bouw van 11 flats.” De kostprijs van de bouwwerken inclusief BTW bedraagt 1.560.499 euro.

“De flats zijn aangepast zodat de bewoners zo lang als mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen in hun vertrouwde omging. Zo werden er onder andere inloopdouches en drempelloze toegangen voorzien, in de fietsen- en mobiele scootergarage zijn elektrische oplaadpunten voorzien. De ontmoetingsruimte op het gelijkvloers stimuleert sociale contacten en ontmoeting tussen de bewoners en kan bijdragen tot het tegengaan van vereenzaming”, gaat Hilde Raman verder. “Het gebouw is BijnaEnergieNeutraal door gebruik te maken van zonnepanelen, warmtepompen voor het opwekken van warmte, extra muurisolatie, recuperatie van regenwater, hybrideliften. We leggen al onze hoop op een feestelijke opening begin 2023.”