Bewoners en medewerkers Blijdorp kregen eerste coronaprik

Algemeen Buggenhout Dendermonde

Bijna 1 jaar na de start van de eerste lockdown, was Blijdorp, de zorgvoorziening voor mensen met een beperking in de grote regio Buggenhout/Dendermonde, aan de beurt voor een grootschalige eerste vaccinatieronde. Alle bewoners ouder dan 18 kregen hun eerste prik tegen het coronavirus, samen met de medewerkers van Blijdorp.

De bereidheid bij de 173 bewoners die in aanmerking kwamen om zich te laten vaccineren was alvast heel groot in Blijdorp: allen gingen in op de uitnodiging. Ook de medewerkers toonden een grote betrokkenheid: maar liefst 98 % van de zorgmedewerkers die in aanmerking komen voor een vaccin liet zich vaccineren. Beide vaccinatierondes verliepen heel vlot. De vaccinatie van de bewoners en residentiële cliënten gebeurde volgens een strikt plan door de eigen medische diensten; medewerkers kregen hun prik van de arbeidsgeneesheren en verpleegkundigen van de externe arbeidsgeneeskundige dienst IDEWE.

Op 1 en 2 april a.s. ontvangen de bewoners en zorgmedewerkers hun tweede prik. Katleen Van Hoey, zorgdirecteur in Blijdorp kijkt alvast uit naar de perspectieven die dit biedt, maar met de nodige voorzichtigheid: “Maatregelen zullen we nog moeten volhouden omdat er bij de deelnemers van het dagcentrum en ook bij de kinderen en jongeren onder de 18 jaar nog heel veel personen niet gevaccineerd zijn. We hopen wel dat tussen gevaccineerde bewoners onderling al versoepeling zal kunnen. Maar sowieso zullen we ook de maatschappelijke richtlijnen moeten blijven volgen. We werken dit verder uit zodat we een plan hebben voor na de tweede vaccinatie”.

In oktober werd Blijdorp getroffen door een uitbraak van Covid-19 in enkele leefgroepen, daarna werd de voorziening gelukkig grotendeels gespaard, op enkele geïsoleerde gevallen na, met name vooral  bij deelnemers aan het dagcentrum die niet in Blijdorp verblijven.

 

Foto’s (c) Blijdorp.