Kleuters tot 18 maart in quarantaine na positieve coronatest stagiair

Algemeen Wichelen

Vrijdag raakte bekend dat een leerkracht-stagiair positief testte op Covid-19. De persoon in kwestie liep stage in verschillende klassen in de lagere afdelingen van de scholen in Wichelen en Serskamp en in de kleuterschool in Schellebelle.

“De stagiair is momenteel in quarantaine geplaatst. Het CLB ging alle contacten van deze persoon na. Hieruit bleek dat de contacten in onze kleuterschool hoog risico contacten zijn. Dit betekent dat de kleuters tot donderdag 18 maart in quarantaine gaan en zich vanaf 15 maart kunnen laten testen. Van zodra het resultaat negatief is, mogen zij opnieuw naar de kleuterschool en opvang”, klinkt het bij het gemeentebestuur.

“In overleg met CLB en het schoolbestuur werden alle ouders via het digitaal platform en ook telefonisch verwittigd. Daarnaast zijn de contacten met collega’s en de klassen van het lager lage risico contacten. Die kinderen en leerkrachten kunnen gewoon naar school blijven komen. Enkel het 5de B en het 6de leerjaar van afdeling Wichelen dienen preventief de komende twee weken een mondmasker te dragen. Wij staan erop om eerlijk en transparant over te communiceren. Wij danken de ouders voor hun begrip en doen er alles aan om de schoolwerking zo normaal mogelijk te laten verlopen.”