Subsidie voor drie nieuwe padelterreinen

Algemeen Dendermonde

Het lokaal bestuur kent een investeringssubsidie van 140.000 euro toe aan KAVD Tennis en Padel. De subsidie is afkomstig van de subsidiepot van 1 miljoen euro ‘voor grote infrastructuurprojecten van jeugd-, sport- en cultuurverenigingen. Dit besliste het college van burgemeester en schepenen op 22 februari, na positief advies van de sportraad en van de subsidiecommissie.

“Met de steun van de stad gaat de club investeren in de aanleg van drie extra padelterreinen. Bovendien zullen de drie nieuwe terreinen overkapt worden, waardoor je bij weer en wind zal kunnen padellen. Padel is razend populair en de nood aan een degelijk aanbod in Dendermonde is groot. In deze moeilijke coronatijden hunkeren veel mensen naar sport, bewegen en samen zijn. Padel is een zeer laagdrempelige sport en voor velen een ideale uitlaatklep. Door deze investering breidt KAVD Tennis en Padel uit naar zes terreinen, waarvan drie overdekt”, zegt schepen van Sport Lien Verwaeren (CD&V).

De terreinen worden op dit moment aangelegd. “Op langere termijn denkt KAVD Tennis en Padel ook aan de bouw van een nieuw clubhuis en kleedkamergebouw. De stad dankt KAVD Tennis en Padel voor haar engagement en wenst hen veel succes bij de verdere uitbouw van deze bruisende sportclub”, volgens schepen van Financiën Dirk Abbeloos (CD&V).