Heropstart mountainbiketrainingen op cyclocrossparcours in Sint-Gillis

Algemeen Dendermonde

In samenwerking met de Vlaamse Wielerschool start de sportdienst vanaf zaterdag 20 maart opnieuw met mountainbiketrainingen voor kinderen. Deze vinden plaats op het cyclocrossparcours in Sint-Gillis, elke zaterdag van 10 tot 11.30 uur.

“Alle jongens en meisjes van geboortejaren 2007 tot 2013 kunnen zich hiervoor inschrijven”, zegt schepen van Sport Lien Verwaeren (CD&V). “De lessenreeks kost 45 euro met vergunning Cycling Vlaanderen, zonder vergunning komt dit op 50 euro. Het enige wat je verder nodig hebt, is sportieve kledij, een fietshelm en een fiets die tegen een spatje modder kan. En uiteraard niet te vergeten je sportieve goedgemutste benen. Met deze lessenreeks van 10 lessen, willen we kinderen op een laagdrempelige manier laten kennismaken met mountainbike en cyclocross en hen stimuleren om te starten met deze mooie sport. De lessen worden gegeven door gediplomeerde trainers van de Vlaamse Wielerschool. De organisatie van deze lessenreeks verloopt veilig en volgens alle geldende coronaregels.”

Inschrijven kan ter plaatse of via www.vlaamsewielerschool.be/activiteiten.