Speelbos Driegoten helemaal klaar na doortocht boomsleper

Algemeen Hamme

Aan Driegoten in Hamme is er een speelbos ingericht. Regionaal Landschap Schelde Durme zorgde mee voor de inrichting en zette onder meer een boomsleper in om het geheel aantrekkelijk te maken voor kinderen.

“Voorlopig is het speelbosje nog een goed bewaard geheim”, klinkt het bij het Regionaal Landschap Schelde Durme. “Maar daar willen de gemeente Hamme en Agentschap voor Natuur en Bos van de Vlaamse overheid, die het aangrenzende Sigmagebied beheert, verandering in brengen! Door subtiele speelaanleidingen te voorzien, willen ze alle speelvogels groot en klein er verleiden tot een vrolijke stop. Om die speelaanleidingen concreet vorm te geven, ondersteunde ‘Natuur in de buurt’-collega Ann met expertise over speelnatuur en natuurbeleving voor jong en oud.”

“Zij wist meteen welke elementen het bosje nodig had. Om ze te realiseren zonder schade aan het bos te berokkenen, schakelde ze niemand minder dan boomsleper Frank en zijn gespierde viervoeter Baron in. En het materiaal? Dat bevond zich eenvoudigweg in het bos! Om de veiligheid van bezoekers groot en klein te vrijwaren, hadden arbeiders van Natuur en Bos eerder al alle dode en loszittende takken gesnoeid.”

In het speelbos zijn te vinden: een zitkring op een natuurlijke open plek in het bos, wiebelbruggen over glooiingen in het bos, balanceerstammen, zitplekjes en een kampen-bouwen-start. Binnenkort komt kunstenaar ‘Carving Koen’ er nog enkele houtsculpturen vormgeven. Speelbos Driegoten is vrij toegankelijk. Het ligt vlak bij het veer naar Weert. Je auto kan je achterlaten aan de parking bij het veer.

 

Foto (c) Regionaal Landschap Schelde Durme.