Algemeen directeur Bart Biesemans verlaat de gemeente

Algemeen Buggenhout

Algemeen directeur Bart Biesemans kondigde zijn vertrek aan. Hij liet aan de gemeenteraad weten waarom hij voor een andere uitdaging, die van beleidsmedewerker bij de gemeente Merchtem, kiest.

“Wij zijn in Buggenhout een grote organisatie”, zegt Biesemans die dertien jaar geleden Leonard Seghers opvolgde aan het hoofd van de gemeente. “Het is vandaag geen evidentie om alles in goede banen te leiden, het gaat altijd sneller, wetten veranderen regelmatig, ik word geacht met een step de Tour de France te moeten rijden. Ik ben moe, niet hét moe, maar ben op een leeftijd gekomen – ik ben 58 – dat het allemaal niet meer even vlot gaat. En dus kon ik de aanbieding van de gemeente Merchtem niet laten liggen. Partir c’est mourir un peu, het is niet leuk om te zien hoe ik mensen toch ontgoochel, maar ik wil dit in vriendschap kunnen afsluiten.”

De gemeenteraadsleden wensten Biesemans het beste. Hij zal vanaf 1 april niet meer actief zijn in Buggenhout.