Vijver Heidemeersen krijgt natuurlijk karakter

Algemeen Berlare

Natuurpunt Scheldeland – Kern Berlare voerde werken uit aan een vijver in de Heidemeersen, waardoor die een meer natuurlijk karakter moet krijgen.

“De stenen oeverversteviging werd volledig afgegraven en afgevoerd”, klinkt het bij Natuurpunt. “De werken die zwaar materiaal vergen werden professioneel uitgevoerd door de terreinploeg van Natuurpunt Beheer. Rekening houdend met het aantal gevulde containers, is ongeveer 150 ton steenpuin afgevoerd. De oevers werden daarna afgevlakt tot ongeveer 45 graden. Dergelijke werken kosten een pak geld maar als we het resultaat bekijken meer dan waard: weer een mooi plekje in Berlare in ere hersteld met nieuwe kansen voor de natuur. Met dank aan de terreinploeg voor het puike werk.”

 

Foto (c) Natuurpunt Scheldeland – Kern Berlare.