Theatervoorstelling Wit Satijn binnenkort hernomen

Buggenhout Cultuur

Camerata Productions pakt binnenkort opnieuw uit met Wit Satijn, een multimediale theatervoorstelling.

Wit Satijn is een multimediale theatervoorstelling die het verhaal vertelt van twee gezworen vrienden die bij hun overgang naar het secundair onderwijs alles tussen hen zien veranderen. De éne wordt als vreemd beschouwd en de andere wilt er echt alles aan doet om leuk gevonden te worden. Zelfs ten koste van hun eeuwige vriendschap… “Wij zijn bijzonder blij dat we dit educatieve theaterstuk opnieuw kunnen programmeren”, zegt gedelegeerd producent Joris Verschueren. “Deze voorstelling werd in het verleden al bezocht door zo’n 750 leerlingen en ook nu, ondanks de corona, stromen de aanvragen van scholen vlot binnen. Wit Satijn vertelt dan ook over de kracht van social media of de onmacht tegenover social media en dat blijft, jammer genoeg, een actueel thema voor jong en oud.”

De nieuwe cast word klaargestoomd door regisseur Wout Stallaert (21 jaar – Buggenhout) die in het verleden zelf één van de rollen in de voorstelling speelde en met deze productie zijn regiedebuut maakt. “Ik ben bijzonder dankbaar voor de kans die ik van Camerata Productions krijg. Deze eerste stap als regisseur sluit dan ook naadloos aan bij mijn opleiding theatermaker die ik in Nederland volg. Hoewel ik de voorstelling zelf gespeeld heb en ze dus door en door ken, ga ik wel proberen mijn eigen accenten te leggen. Vooral de vele interacties tussen de spelers en de talrijke projecties in het stuk vormen de grootste uitdaging, maar ik ben er gerust in dat de voorstelling er zal staan én zal raken!”, zegt Wout Stallaert.

Ondertussen zijn, onder strenge voorwaarden, de repetities met de cast gestart. Joris Verschueren vervolgt: “Samen met alle bevoegde instanties en de preventieadviseur hebben we bekeken hoe we binnen de huidige maatregelen deze productie veilig konden opstarten. Eén van voordelen is natuurlijk dat de cast slechts uit drie acteurs bestaat die het engagement aangaan om een bubbel te vormen die ook regelmatig getest wordt. Want ook al zijn we het met Camerata Productions ondertussen gewend geraakt om coronaproof te produceren nemen we geen enkel risico. De veiligheid en de gezondheid van onze spelers en onze medewerkers primeert ten allen tijde. Naast de vele schoolopvoeringen is er ook een publieksvoorstelling voorzien. Of de voorstellingen ook effectief zullen worden opgevoerd voor een live publiek is tot op heden niet zeker maar achter de schermen werken we verder aan enkele boeiende alternatieven.”

 

Foto’s (c) Camerata Productions.