Reflecterende huisnummers in politiereglement

Algemeen Zele

Tamara Van Laere (Leefbaarder Zele) vroeg op de gemeenteraad van Zele aan het bestuur om meer in te zetten op reflecterende huisnummers.

“Via een sensibiliserende actie om aandacht te vestigen op onleesbare huisnummers, oude huisnummers of huizen die zelfs geen huisnummer hebben”, verduidelijkt Tamara Van Laere. “Het is frustrerend voor hulpverleners, zeker bij hartfalen of een herseninfarct, dat ze moeten zoeken naar het juiste huis. Ik vraag om reflecterende huisnummers in heel de gemeente te voorzien.”

Iets waar burgemeester Hans Knop oren naar heeft. “Dat er een probleem is, is nog meer duidelijk geworden tijdens corona. Meer hulpverleners moesten op de baan. Het is een werkpunt om nog meer Zeelse huizen te voorzien van duidelijke nummering. En gaan daarom het zichtbaar aanbrengen van een reflecterend huisnummer opnemen in het politiereglement om een stok achter de deur te hebben. Het is een terecht probleem en we gaan daar mee aan de slag.”

 

Foto (c) Pexels.