Pâté a pâté voor het slapengaan

Berlare Buggenhout Cultuur Dendermonde Hamme Lebbeke Wichelen Zele

De cultuur- en gemeenschapscentra zijn jammer genoeg nog steeds gesloten omwille van overbekende redenen. We trachten dit binnen DIJK92 een beetje te verzachten door al sinds januari concerten uit te zenden via het internet. Toen waren het nog aperitiefconcerten op zondag, in februari en maart trakteren we op lunchconcerten op vrijdag. In maart breiden we dit aanbod nog uit. Iedere woensdag zetten we een aflevering van de vertelling Pâté a pâté, Djabé à djabé van Tom Van Outryve online. Stijn Wastyn begeleidt met passende muziek. Het zijn telkens filmpjes van een tiental minuutjes om de dag in schoonheid af te ronden.

Tom Van de Velde, cultuurcoördinator DIJK92: “De bibliotheken van onze regio zijn mee organisator van deze vertellingen. Tijdens de Jeugdboekenmaand voorzien zij een passend programma voor de scholen en deze vertelling vormt een perfecte aanvulling voor in de vrije tijd.” Het is een van de eerste keren dat de negen cultuurhuizen en de negen bibliotheken samen hun schouders onder een initiatief zetten om kinderen en hun ouders samen te vergasten op een fantasierijke vertelling. De videootjes bouwen op mekaar voort en vormen op die manier een vervolgverhaal in de maand maart. Ze zijn te vinden via de sociale mediakanalen van de bibliotheken, cultuur- en gemeenschapscentra en DIJK92.

Dijk92 is het cultuur- en erfgoedplatform van Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Wetteren, Wichelen en Zele. We organiseerden eind 2020 een activiteit, Dijkbreuk, voor het verenigingsleven en de culturele actoren van de regio. Samen delen we de ambitie om vanuit culturele en maatschappelijke uitdagingen een culturele meerwaarde voor de regio te realiseren. Samenwerking binnen en buiten de cultuursector is een van de belangrijkste hefbomen in de realisatie van onze ambitie. Dijk92 verkent en ondersteunt culturele initiatieven met (potentiële) bovenlokale uitstraling.