Taal- en oefenkansen Nederlands tijdens schoolvakanties

Algemeen Zele

Met de steun van de Vlaamse overheid organiseert Gemeente Zele het TAALbubbelZ-project. TAALbubbelZ bundelt verschillende taalstimulerende activiteiten tijdens de schoolvakanties. Met het Binnen-Babbelbad werd alvast het startschot van dit nieuw project gegeven.

“Heel wat taal- en oefenkansen Nederlands vielen tijdens de coronapandemie weg. Toch is het belangrijk om te blijven inzetten op het Nederlands als de taal die ons verbindt en elk kind toekomstkansen geeft”, haalt schepen van Gelijke Kansen Tineke Lootens (CD&V) aan. “In de krokusvakantie vond de allereerste editie van het Binnen-babbelbad plaats. Onder de enthousiaste begeleiding van Theater Tomaat werden kinderen van het 4de tot 6de leerjaar spelenderwijs ondergedompeld in de wondere wereld van taal, dat gebeurde binnen de context van een professionele theater- en musicalstage. Omwille van de coronapandemie en de bijhorende strikte maatregelen waren we genoodzaakt om met een beperkte groep van een tiental kinderen op te starten. Desalniettemin was dit een geslaagde start!”

Het Binnen-Babbelbad is gericht op NT2 en taalversterking voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. “Het vindt telkens plaats tijdens de herfst- en krokusvakantie. Tijdens de paasvakantie organiseren we een interactief Buiten-Babbelbad. Hier ligt de nadruk op taalprikkelende activiteiten in combinatie met sportbeleving. In de zomervakantie breiden we het taalaanbod van ‘Met Lola in het Taalbad’ uit met nog twee extra weken ‘Buiten-babbelbad’. Voor de oudere schoolgaande jeugd organiseren we in samenwerking met Groep Intro: CONNECTbubbelZ. Tijdens deze begeleide naschoolse activiteiten maken jongeren tussen 12 en 18 jaar onder andere kennis met het ruime vrijetijdsaanbod in Zele”, besluit de schepen.

 

Foto’s (c) Gemeente Zele.