Gemeente stapt mee in Statiegeldalliantie

Algemeen Hamme

Het was Mustafa Tokgoz van Groen die de vraag stelde op de gemeenteraad, de meerderheid antwoordde positief: Hamme stapt mee in de Statiegeldalliantie.

“In het verleden werd door het bestuur een voorzichtige afwachtende houding aangehouden daaromtrent”, zegt schepen Lotte Peeters (N-VA). “Omdat de inhoud van de pmd-zak zou veranderen. Ook nu hebben we nog enkele vragen: als op flesjes en blikjes statiegeld wordt geheven, wat gebeurt er dan met de rest van de recipiënten? Wat is het risico voor het sorteren? Mensen die hun blauwe zak niet vol krijgen zullen misschien sneller alles in de gele zak stoppen? Maar zwerfvuil is ook in onze gemeente zeer sterk aanwezig, door het zeer storende gedrag van enkelingen. We zijn ervan overtuigd dat het toetreden tot de Statiegeldalliantie zal bijdragen tot de beslissing van de Vlaamse overheid die zwerfvuil zal terugdringen door statiegeld op blikjes en plastic flessen in te voeren.”

 

Foto (c) Pexels.