Troeven Heistergem in brochure gegoten

Algemeen Buggenhout Lebbeke

In maart komt er een gezamenlijke brochure uit van het natuurgebied Heistergem-Vondelbeek op initiatief van de gemeenten Buggenhout, Lebbeke, Opwijk, Natuurpunt en de Vlaamse Milieumaatschappij.

“Een uniek samenwerkingsverband voor één van de mooiste natuurgebieden in onze streek aan de rand van Opstal”, vindt Buggenhouts schepen Geert Hermans (CD&V). “Het gebied is 17,2 hectare groot met een wandelroute van 2,2 kilometer. Dit is zeker een bezoekje waard. In elk seizoen valt er wat te beleven. Met de brochure willen we dit natuurgebied extra in de picture zetten. Zo is er een vogelkijkwand, zijn er poelen, riethagen met oude en jonge boscomplexen. Het gaat om een prachtige meander van de Vondelbeek, een groot wachtbekken om wateroverlast in de streek te voorkomen. Te bereiken via de Broekstraat in Opstal, het station van Heizijde of via de Klein Antwerpenstraat in Lebbeke.”

Foto (c) Geert Hermans.