Papieren helm reus Polydoor voor coronaversie Wuitensfeesten

Algemeen Hamme

Normaal gezien hadden op 14 maart de Wuitensfeesten in Hamme plaatsgevonden. Niet nu, door corona, maar bij Erfgoedcel Land van Dendermonde laten ze de feesten niet zomaar voorbijgaan.

“In bakkerij “De Grote Napoleon” kunnen (groot)ouders in het weekend van 14 maart terecht om een papieren helm van reus Polydoor af te halen”, klinkt het. “Dat masker kunnen kinderen inkleuren en door middel van een elastiek op hun hoofd zetten. Op de achterkant van het masker staat trouwens wat uitleg over het feest, dat is wat je hierboven ook kan lezen. De kans is groot dat kinderen uit het eerste en tweede leerjaar dit masker zullen krijgen via een actie van de jeugdboekenweek. In dat geval zullen er maskers te vinden zijn in een partybox die de bibliotheek tot in de klas brengt.”

Het masker is ook te downloaden. Wie het wil kan een foto van de verkleedpartij sturen naar info@egclandvandendermonde.be.

 

Beeld (c) Erfgoedcel Land van Dendermonde.