Reine van Juvenes gaat op stap met jongeren die nood hebben aan babbel

Algemeen Zele

Hoe gaat het met u? Dat was de vraag die de Zeelse jeugdraad stelde aan de jongeren. Uit de bevraging bleek dat sommige jongeren nood hebben aan een babbel. En daarom gaat Reine van Juvenes op stap met zij die een luisterend oor kunnen gebruiken.

“Reine van de Juvenes gaat coronaproof op stap met wie zijn gegevens via een persoonlijk bericht langs de Facebookpagina bezorgt”, klinkt het. “Reine spreekt dan een moment af om er even op uit te trekken. Ook is er Dwarszitter, een organisatie die stilstaat bij wat onze jongeren dwars zit. Zij bieden jongeren van 12 tot 25 een oor en een megafoon. Hen contacteren kan via Instagram of Facebook. Dwarszitter is een initiatief van Lorina De Smet in samenwerking met JONK! (een bovenlokaal project van Juvenes JC, met de steun van de Vlaamse Overheid.).”

Daarnaast wil de Zeelse Jeugdraad de focus leggen op wat wel nog kan. “Daarom raden wij alle jongeren aan om op de site van watwat.be/corona eens een kijkje te nemen. Onze tip is om zeker de topic “Hoe blijf ik positief tijdens een crisis” te bekijken en vooral buiten te blijven komen en bijvoorbeeld te gaan wandelen met 3 vrienden.”

Beeld (c) Jeugdraad Zele.