Complimentendag op GO! talent: leraars krijgen motiverend cadeautje

Algemeen Dendermonde

Maandag werd er bij GO! talent in Dendermonde een complimentendag georganiseerd. Met de focus op de leerkrachten.

“Onze leerkrachten hebben het echt niet gemakkelijk gehad de laatste periode. Schooljaar 2020-2021 is een zwaar jaar: afstandsonderwijs, contactonderwijs, begeleiden van leerlingen met achterstand, bijstaan met problemen, ….”, zegt Kim Goossens van GO! talent. “Een compliment is positief voor degene die het geeft, maar ook voor degene die het ontvangt. We willen inzetten op verbinding, want door Covid-19 is dit op de achtergrond geraakt. Een complimentje zorgt en is van essentieel belang om de band tussen 2 mensen te versterken en om een persoon te laten groeien. Als je iemand een compliment geeft wekt het een positieve emotie en een gevoel van dankbaarheid op. Onze collega’s verdienen dit! We hebben kleine pakketjes gemaakt met een persoonlijke boodschap voor ieder van hen.”

De leraars kregen ook de boodschap mee het door te trekken naar de leerlingen. “Een persoonlijk complimentje kan en zal het verschil maken voor veel studenten, maar vooral voor studenten die psychische problemen hebben. We hebben complimentenkaarten opgemaakt en opdrachten die de leerkrachten kunnen gebruiken. Een compliment is goed voor de gezondheid: het geeft een gevoel van psychisch welbevinden. Geestelijke gezondheid is minstens even belangrijk dan lichamelijke. Het bevordert de positieve gemoedstoestand en zorgt dat je de huidige uitdagingen beter aankan.”