Wal-vis verkoopt producten met Ros Beiaardinslag

Dendermonde Lifestyle

Wal-vis is een webshop waar Dendermondse producten kunnen aangeschaft worden, die vaak nergens anders te vinden zijn. Het gaat over keukenhanddoeken, strikjes en herbruikbare drinkbekers, voorzien van een moderne Ros Beiaardtouch.

De webshop dankt de naam aan de beloega die in 1711 uit de Schelde werd gehaald. Al meer dan 300 jaar gaat praalwagen De Walvis door Dendermonde mee tijdens Katuit en de Ros Beiaardommegang. “We wilden dit icoon van de Dendermondse geschiedenis nieuw leven inblazen met een reeks producten die elke inwoner als gegoten zit. Met een creatieve look en een kwinkslag maken we producten van een hoge kwaliteit”, volgens Toon Pauwels. “Dendermonde is geen grootstad, maar we kunnen gerust mee concurreren en onze symbolen uitdragen op een creatieve manier. Want we zijn fier op wat onze stad allemaal te bieden heeft.”

Drie ondernemingen (Durafest, Goliart.be en Drukdoenerij) werken samen voor Wal-vis. Duurzame drinkbekers met een Dendermondse bedrukking, het marcheert. “Er zijn zoveel mythische figuren in onze stad waar we iets mee kunnen”, zegt Hans De Backer van Drukdoenerij. “Zoals de knaptand. Die komt op de bekers terug. Op een hedendaagse manier. Maar in de eerste plaats is Wal-vis een duurzaam verhaal.” Wal-vis wil de leverancier van relatiegeschenken 2.0 worden. “Er zijn kousen te koop, maar ook keukenhanddoeken, in rood en wit met een mooie opdruk. Iets met een Dendermonds accent is mooier om te geven dan een fles wijn of andere eenheidskoek”, volgens Dieter Van Biesen. “Ook bedrijven kunnen onze bekers perfect gebruiken om koffie in te schenken. We bekijken of ons verhaal aanslaat en zullen dan mogelijk nog andere Wal-visproducten lanceren.”