Provincie zet Korte Keten in de kijker en zoekt deelnemende producenten

Algemeen Berlare Buggenhout Dendermonde Hamme Lebbeke Wichelen Zele

Tijdens de Week van de Korte Keten (15-23 mei) kan iedereen kennismaken met lokale hoeve- en streekproducten en met verschillende verkooppunten zoals hoevewinkels, boerenmarkten, zelfpluktuinen, webshops en automaten. Elk lokaal bestuur en elke vereniging of producent kan een coronaveilige activiteit organiseren om de korte keten in de kijker te zetten.

Negen dagen lang vinden er coronaveilige activiteiten plaats om hoeve- en streekproducten beter bekend te maken bij het brede publiek. Ook in Oost-Vlaanderen is dat het geval. Bedenk een activiteit met respect voor de geldende coronamaatregelen: zoveel mogelijk in open lucht en met ontvangst in zeer kleine groepen of individueel. Ook dan is er nog veel mogelijk. Bekijk bijvoorbeeld de formule van een drive-in of afhaalbox in die specifieke week. Of exploreer de mogelijkheden van online activiteiten (rondleiding, workshop, …). Wie weet worden dit blijvers na deze week. De Provincie helpt je met de promotie van je activiteit”, zegt gedeputeerde Leentje Grillaert, bevoegd voor Landbouw en Platteland.

Geïnteresseerden kunnen deelnemen aan een inspiratiesessie of hun activiteit meteen doorgeven op weekvandekorteketen.be/voor-producenten.

Beeld (c) Provincie Oost-Vlaanderen.