Nieuwe wandelmap met update voor tien routes

Algemeen Dendermonde

Om tegemoet te komen aan de vraag van de vele wandelaars die de voorbije maanden opnieuw de stapschoenen hebben aangetrokken, lanceert Toerisme Dendermonde een handige map met 7 gevarieerde wandelroutes in het centrum van Dendermonde en in de omliggende deelgemeenten. Later komen er daar nog drie bij. Hiermee wordt verder ingezet op een belevingsvoller fiets- en wandelaanbod in de Ros Beiaardstad.

“De stevige wandelmap, die ontwikkeld werd in samenwerking met de Dendermondse Gidsenkring, bevat routes waarbij zowel de culturele items als de mooie plekjes in de natuur aan bod komen”, verduidelijkt Dirk Abbeloos (CD&V), schepen van Toerisme. “Een aantal routes zijn ook geschikt voor rolstoelgebruikers. De vouwfolders kunnen afzonderlijk gebruikt worden, bevatten een duidelijk overzichtsplan en een praktische wegbeschrijving en zijn bovendien waterbestendig. De wandelingen variëren van 1,5 tot 14 km. De map met alle routes is te koop bij Toerisme Dendermonde aan 10 euro.”

Tegen de zomer van 2021 komt er nog een aanvulling met wandelingen in Oudegem, Mespelare en Schoonaarde. “Op die manier hebben alle Dendermondse deelgemeenten een route op hun grondgebied. De drie extra wandelingen zijn reeds in de prijs van 10 euro inbegrepen.” De wandelmap is slechts de start van een reeks initiatieven om het toeristisch-recreatief aanbod in Dendermonde nog aantrekkelijker te maken. “Er wordt gewerkt aan een heus vakantieboek voor kinderen met leuke zoek- en doe-opdrachten in alle deelgemeenten. Tegen de zomer komt er dan nog een vervolg op de succesvolle Vlinderfietstocht en is ook de lancering voorzien van een digitale wandeling in de vorm van een ‘City Challenge’. Hou zeker onze website in de gaten!”

Op www.toerismedendermonde.be/wandelen-fietsen staat een handig overzicht van het volledige aanbod.