Webinar rond hoe vaccinatie in centra werkt

Algemeen Berlare Buggenhout Dendermonde Hamme Lebbeke Zele

De voorbereidingen voor de vaccinaties in de vaccinatiecentra van Dendermonde en Hamme zijn volop gaande. Binnenkort mogen ook inwoners uit specifieke doelgroepen hun uitnodiging in de bus verwachten. Om hen de meest recente info mee te geven over de vaccinatie op zich, en het praktische verloop van uitnodiging tot het krijgen van de prik, nodigen Logo Dender vzw en Eerstelijnszone Dender alle inwoners uit de regio uit voor een gratis webinar op zaterdag 27 februari 2021 van 10 tot 12 uur.

“In het eerste deel van het webinar gaan we in op de vaccinatie op zich en proberen we heldere antwoorden te bieden op een aantal veelgestelde vragen, zoals ‘Hoe zit het nu met de betrouwbaarheid van het vaccin?’, ‘Welke impact heeft vaccinatie op mijn algemene gezondheid?’, ‘Moet ik nog de corona-maatregelen volgen eens ik gevaccineerd ben en waarom?, … Ook tijdens het webinar is er de mogelijkheid om vragen te stellen”, klinkt het. “In het tweede deel krijgen inwoners de nodige praktische info om zichzelf te laten vaccineren. Hierbij voorzien we antwoord op vragen als ‘Wie komt wanneer aan de beurt?’, ‘Hoe ontvang ik een uitnodiging?’, ‘Welke stappen volg ik in het vaccinatiecentrum?’, ‘Wat als ik mij niet kan verplaatsen’ enzovoort.”

Geïnteresseerde inwoners kunnen zich inschrijven via een online inschrijvingsformulier (https://bit.ly/3khQR4s) en ontvangen dan een deelnemerslink voor het webinar. De opname van het webinar wordt nadien ook ter beschikking gesteld op de websites van de lokale besturen.