WANDELTIP 6: Droeswandeling in Opwijk

Toerke doen

Het zonnige weer is ideaal om een wandelroute te kiezen in een ‘open’ landschap. De heldere hemel zorgt er immers voor dat je kilometers ver kan turen.

De tip van vandaag, de Droeswandeling, is er zo eentje. En met zo’n 4,5km aan onverharde weggetjes is deze goed te doen in de – nog altijd – modderige tijden. Vooral in het begin van de route krijg je een portie slijk voorgeschoteld, daarna blijf je meestal gespaard.

Maar associeer het merendeel aan verharde paden op deze route zeker niet met ‘drukte’. Ons passeerden eigenlijk vooral wandelaars of fietsers die ook het mooie weer opzochten. Koning Auto was ver te zoeken.

De Paddebroeken en de Vallei van de Puttenbeek zorgen voor ‘a touch of green’ en beekjes als de Stambeek leveren de waterfactor.

Start- en eindpunt is Hof Ten Hemelrijk, een uit de middeleeuwen afkomstige hoeve. Rond dit charmante gebouw vind je een park waarin het aangenaam vertoeven is. Een perfecte picknickplek?

Veel plezier!

Start: aan Hof Ten Hemelrijk in Opwijk (aan knooppunt 707) – afstand: 10,7km via de wandelknooppunten (Brabantse Kouters – west): 707 – 706 – 714 – 715 – 719 – 402 – 400 – 401 – 720 – 721 – 712 – 709 – 708 – 707

 

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @staycation.belgium