Rode Kruis viert 90ste verjaardag met ontbijtpakketten

Algemeen Berlare

Het Rode Kruis van Berlare is jarig. De afdeling bestaat 90 jaar. Ze werd opgericht naar aanleiding van een reeks grote overstromingen in 1930 -1931.

“De feestelijkheden hierrond kunnen door de coronapandemie helaas niet doorgaan. Enerzijds laten de maatregelen het niet toe, anderzijds werd de afdeling afgelopen jaar volop ingezet in het kader van de bestrijding van de pandemie: dringend en niet-dringend vervoer van Covid-patiënten, verdeling van mondmaskers, er werd een distributiecentrum voor beschermingsmiddelen voor zorgverleners geopend en diverse vrijwilligers worden momenteel ingezet in de testcentra in onze regio”, zegt Sven Meuleman van Rode Kruis Berlare.

“We voorzien echter een alternatief waarbij iedereen in zijn eigen bubbel een beetje onze verjaardag kan vieren. We verkopen ontbijtpakketten ten voordele van onze afdeling. De opbrengst gaat naar onze lokale werking. Deze ontbijtpakketten zijn via de afdeling te koop en zullen op zondag 7 maart beschikbaar zijn. Binnen het werkgebied van de afdeling (Schoonaarde, Berlare, Overmere, Uitbergen) kunnen deze aan huis geleverd worden, afhaling aan ons lokaal in Overmere is ook mogelijk.” Bestellen en meer info op de website.

“Niet alleen onze afdeling zelf is jarig, ook onze reus Zeuntje is jarig. Hij wordt 25 jaar. Zeuntje is gemaakt naar het evenbeeld van Eugène Verhulst. Eugène was zelf geen Rode Kruisvrijwilliger maar organiseerde wel steevast activiteiten ten voordele van de Berlaarse Rode Kruisafdeling. Hij werd gemaakt door de Aalsterse carnavalgroep De Lodderoeigen naar aanleiding van het 65-jarig bestaan van de afdeling in 1996”, alsnog Meuleman. “Op dit moment is Zeuntje toe aan een grondige restauratie, iets wat gepland stond in 2020 maar door Covid-19 niet kon doorgaan. We zoeken hiervoor momenteel nog de nodige partners en fondsen.”

 

Foto (c) Rode Kruis Berlare.