Politiearchief overgedragen aan erfgoedcel

Algemeen Wichelen

In Wichelen vond de langverwachte overdracht van het politiearchief van voor de fusie plaats. Dat laat de erfgoedcel Land van Dendermonde weten.

“Deze overdracht bestond uit een 45-tal registers en 2 archiefdozen. De inhoud ervan gaat van uitgaande en inkomende briefwisseling, deurwaardersakten, processen-verbaal, minnelijke schikkingen en veroordelingen tot zakboekjes van veldwachters. Kortom: interessant materiaal voor historisch onderzoek!”, klinkt het. “Elk stuk werd bekeken, opgelijst in een overdrachtslijst en kreeg een tijdelijke plaatsing in de archiefruimte in het Sociaal Huis. Later zullen de stukken herverpakt worden, krijgen ze een permanente plaats bij het historisch archief en kunnen ze op aanvraag ingekeken worden door onderzoekers.”

 

Foto (c) Erfgoedcel Land van Dendermonde.